Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ésaiás 31-32. fejezetei
  2009-02-06 13:33:52, péntek
 
 



Link

31,1 Jaj nékik, a kik Égyiptomba mennek segítségért, [rész 30,2-5.36,9.] lovakra támaszkodnak, és a szekerek sokaságában bíznak, és a nagyon erős lovagokban; és nem néznek Izráelnek Szentjére, és az Urat nem keresik.

31,2 De Ő is bölcs, és hoz veszedelmet, és beszédeit nem változtatja meg; hanem fölkel a gonoszoknak háza ellen és a bűnt cselekvők [4 Móz. 23,19.] segítsége ellen.

31,3 Hiszen Égyiptom ember és nem Isten, [Ezék. 28,9. Zak. 4,6.] és lovai hús és nem lélek, és ha az Úr kinyújtja kezét, megtántorodik a segítő, és elesik a megsegített, és együtt mind elvesznek.

31,4 Mert így szólott az Úr hozzám: A mint mormol az oroszlán és az oroszlánkölyök zsákmánya mellett, a mely ellen összehívatnak a pásztorok sereggel, és szavoktól ő meg nem retten, és meg nem ijed sokaságuktól: így száll alá a seregek Ura, hogy hadakozzék a Sion hegyén és halmán!

31,5 Mint repeső madarak, [5 Móz. 32,11.12. Zsolt. 91,4. Máté. 23,37. Malak. 4,2.] úgy oltalmazza a seregek Ura Jeruzsálemet, oltalmazván megszabadítja, kimélvén megmenti.

31,6 Térjetek vissza hát hozzá, a kitől oly nagyon elpártolátok, Izráelnek fiai!

31,7 Mivel ama napon megveti mindenki ezüst bálványait [rész 2,20.30,22. Ámós. 8,10.] és arany bálványait, a melyeket kezeitek csináltak néktek bűnre.

31,8 És elesik Assiria, nem férfiú kardjától, és nem ember kardja emészti meg azt; és fut egy kard előtt, és ifjai adófizetők [rész 10,34.] lesznek;

31,9 És kőszála félelem miatt menekül, és a zászlótól fejedelmei elfutnak, szól az Úr, a kinek tüze Sionban van, [rész 29,1.] és kemenczéje Jeruzsálemben.

32,1 Ímé, igazság szerint uralkodik a király, és a fejedelmek fők lesznek az ítélettételben;

32,2 Olyan lesz mindegyik, mint a rejtek szél ellen, mint oltalom zivatar ellen, mint patakok száraz vidéken, mint nagy kőszál árnyéka a szomjúhozó földön.

32,3 És nem lesznek zárva többé a látóknak szemei, és a hallók fülei figyelmeznek;

32,4 A hebehurgyák szíve ismerni tanul, és a dadogóknak nyelve gyorsan és világosan szól.

32,5 Nem nevezik a bolondot többé nemesnek, és a csalárdot sem hívják nagylelkűnek.

32,6 Mert a bolond csak bolondot beszél, és az ő szíve hamisságot forral, hogy istentelenséget cselekedjék, és szóljon az Úr ellen tévelygést, hogy az éhező lelkét [Zsolt. 10,4.5.6.14,1.] éhen hagyja, és a szomjazó italát elvegye.

32,7 A csalárdnak eszközei csalárdok, ő álnokságot tervel, hogy elveszesse az alázatosokat hazug beszéddel, [Zsolt. 11,2.3.17,9-11.36,2-4.37,12.14.] ha a szegény igazat szólna is.

32,8 De a nemes nemes dolgokat tervel, és a nemes dolgokban meg is marad.

32,9 Ti gondtalan asszonyok, keljetek fel, halljátok szavam', és ti elbizakodott leányzók, vegyétek [Ámós. 6,1.4,1. Ésa. 3,17-28.] füleitekbe beszédem'!

32,10 Kevés idő multán megháborodtok ti elbizakodottak, mert elvész a szüret, és gyümölcsszedés sem lesz.

32,11 Reszkessetek, ti gondtalanok, rettenjetek meg, ti elbizakodottak; vetkezzetek mezítelenre és övezzétek fel ágyékaitokat gyászruhával.

32,12 Gyászolják az emlőket, a szép mezőket, a termő szőlőtőket.

32,13 Népemnek földét tüske, tövis verte fel, és az örvendő városnak minden öröm-házait;

32,14 A paloták elhagyatvák, a város zaja elnémult, torony és bástya barlangokká lettek örökre, hol a vadszamár kedvére él, a nyájak meg legelnek.

32,15 Míglen kiöntetik reánk a [rész 29,17.41,18.43,19.44,3. Jóel. 2,28-30. Luk. 24,49. Csel. 1,8.] lélek a magasból, és lészen a puszta termőfölddé, és a termőföld erdőnek tartatik;

32,16 És lakozik a pusztában jogosság, és igazság fog ülni [Zsolt. 85,12.] a termőföldön;

32,17 És lesz az igazság műve békesség, és az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké.

32,18 Népem békesség hajlékában lakozik, [rész 33,7.52,7.54,13.] biztonság sátraiban, gondtalan nyugalomban.

32,19 De jégeső hull és megdől az erdő, és a város elsülyedve [rész 10,18.19.33.34.28,2.] elsülyed!

32,20 Oh boldogok ti, a kik minden vizek mellett vettek, és szabadon eresztitek a barmok és szamarak lábait!




 
 
0 komment , kategória:  Ézsaiás könyve/Ószövetség  
Címkék: istentelenséget, gyümölcsszedés, elbizakodottak, oroszlánkölyök, ítélettételben, megtántorodik, összehívatnak, megháborodtok, megszabadítja, jeruzsálemben, gyászruhával, támaszkodnak, ágyékaitokat, sokaságuktól, reszkessetek, elpártolátok, alázatosokat, jeruzsálemet, figyelmeznek, elbizakodott, nagylelkűnek, barlangokká, sokaságában, megsegített, mezítelenre, vetkezzetek, termőföldön, változtatja, veszedelmet, nyugalomban, gonoszoknak, oltalmazván, hebehurgyák, cselekedjék, elhagyatvák, termőfölddé, szekerek sokaságában, nagyon erős, gonoszoknak háza, bűnt cselekvők, mint mormol, oroszlánkölyök zsákmánya, mely ellen, pásztorok sereggel, melyeket kezeitek, kard előtt, zászlótól fejedelmei, kinek tüze, rejtek szél, szomjúhozó földön, látóknak szemei, hallók fülei, Izráelnek Szentjére, Hiszen Égyiptom,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Semmit ne higgy el  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Mosolyogtál már ma?  Különös!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A végzet az  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Föld napja  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Alvó cica  Facebookon kaptam  Pillangó  Föld napja április 22  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Maradék idő  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Búzaszentelés  Vannak arcok  Ma  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Bella István: Zsoltár  Ébredj  A boldogság ült a világvégén  Minden szülő a lényével nevel.  Szent György napi hiedelmek, s...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Paul David Tripp Április 26  Sokkal bölcsebb a természet,  György napra  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  A Mester kezének érintése  A könnyek összegyűjtése  Vannak arcok  A világnak égető szüksége van ...  Emberként automatikusan értéke...  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Viharban csak az a fa marad ál...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Alvó cica  Zilahy Lajos gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Az udvariasság alapja: önismer...  Semmit ne higgy el 
Bejegyzés Címkék
szekerek sokaságában, nagyon erős, gonoszoknak háza, bűnt cselekvők, mint mormol, oroszlánkölyök zsákmánya, mely ellen, pásztorok sereggel, melyeket kezeitek, kard előtt, zászlótól fejedelmei, kinek tüze, rejtek szél, szomjúhozó földön, látóknak szemei, hallók fülei, hebehurgyák szíve, dadogóknak nyelve, bolondot többé, bolond csak, éhező lelkét, szomjazó italát, csalárdnak eszközei, alázatosokat hazug, szegény igazat, nemes nemes, nemes dolgokban, szép mezőket, termő szőlőtőket, örvendő városnak, paloták elhagyatvák, város zaja, vadszamár kedvére, puszta termőfölddé, termőföld erdőnek, pusztában jogosság, igazság műve, igazság gyümölcse, város elsülyedve, istentelenséget, gyümölcsszedés, elbizakodottak, oroszlánkölyök, ítélettételben, megtántorodik, összehívatnak, megháborodtok, megszabadítja, jeruzsálemben, gyászruhával, támaszkodnak, ágyékaitokat, sokaságuktól, reszkessetek, elpártolátok, alázatosokat, jeruzsálemet, figyelmeznek, elbizakodott, nagylelkűnek, barlangokká, sokaságában, megsegített, mezítelenre, vetkezzetek, termőföldön, változtatja, veszedelmet, nyugalomban, gonoszoknak, oltalmazván, hebehurgyák, cselekedjék, elhagyatvák, termőfölddé, rettenjetek, segítségért, gondtalanok, elsülyedve, mindörökké, hajlékában, füleitekbe, csalárdnak, dadogóknak, fejedelmei, kemenczéje, fejedelmek, szomjúhozó, adófizetők, hamisságot, oltalmazza, álnokságot, tévelygést, bálványait, hadakozzék, elveszesse, szőlőtőket, égyiptomba, eresztitek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1824
  • e Hét: 7766
  • e Hónap: 12144
  • e Év: 50634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.